5.24.2015

Második reggel

A második reggelem délután 5-kor kezdődött.

Tegnap délután a finom pasta után megérdemeltünk egy kis sietsát, aztán elsétáltunk a supermercatoba, hogy vegyünk némi élelmiszert az esti bulira, és másnapra.
A bolt kb akkora mint egy LIDL, talán kicsit nagyobb, és nagyjából mindent lehet kapni, amire szükséged lehet. Laktózmentes élelmiszert nem találtam, és majdnem minden natúr joghurt cukrozva van, szóval a tejtermékek terén még ki kell találnom a magam megoldásait.
Viszont kétszersült, ropogtatnivaló, kisperec, kenyér, tortilla, keksz, mártogatnivaló pálcikák  és tészták terén le vagyok nyűgözve. Vettem egy zacskó Tarallit, és nagyon finom, de Emese mondta, hogy szerdán van piacnap, és ott lehet venni házi tarallit, és az sokkal jobb. (Szerdán mindenki később megy a munkába, mert délelőtt piac van.)

Este csináltunk mártogatós szószokat, egy joghurtba tettünk bazsalikomot, oregánót, petrezselymet, a másikba pedig csípős magyar paprikát és chili paprikát. Filipa barátja, Andrea olasz, ő csinált egy szószt, amibe szárított, olajban eltett paradicsom, mandula, és friss bazsalikom van összedarálva, és bagettszeletekre kenve esszük. Csináltunk közepes borból, narancsból és gyümölcsléből sangriát, és vártuk a barátainkat.
Kilenc körül elkezdtek érkezni az emberek, nagyjából senki sem ismert senkit, de volt elég bor és sangria ahhoz, hogy hamar összebarátkozzunk. Összességében olaszul és angolul beszélgettünk, engem Antonio megtanított olaszul számolni, és néhány igét is végigragoztunk, szóval a welcome partim felért egy olasz nyelvleckével. A buli tetőpontján felmentünk a háztetőre, ahol Kasa, a lengyel önkéntes lengyel táncot tanított nekünk, egy romániai lány pedig román táncot táncoltatott velünk, körbenállva. Aztán Petra (szlovákiai magyar, munkatársunk, 36), Emese és én rázendítettünk a Már minálunk babám-ra, és csárdásoztunk rá, amitől mindenki teljesen beindult, és HEJJ-eztek minden sor végén a bolond olaszok.
A konyhában még hajnalig mulattunk, de aztán szép fokozatosan mindenki hazaszivárgott, mi pedig elmentünk lefeküdni.

Holnap megyek először munkába, pedig pünkösd hétfő lesz. Őszintén meglep, hogy Olaszországban pünkösd hétfőn dolgozunk, de nem bánom, mert már nagyon kiváncsi vagyok Valeria-ra a főnökömre, és arra, hogy mi lesz a dolgom.

Ma este egy olasz barátunk visz minket egy közeli kisvárosba ahol egy helyi zenekar játszik valami délolasz népzenét.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése