8.08.2015

#2 Roma - Kamilla e Kevin giro d'Italia

Ahogy leszállt a repülő Rómában, rögtön találtunk is egy buszt ami bevitt minket a városba. Roma Terminitől közvetlenül elvitt minket a szállásunkra a 75-ös busz, bár volt némi stressz a buszon a lemerülő telefonom miatt, végül kiderült, hogy a google csak viccelt és jó irányba haladunk a cél felé. Meg is érkeztünk a nyugodt és békés kerületbe, ahol a nagyon kedves házaspár azonnal fogadott minket a lakásukban. Egy kis szobánk van egy kinyithatós ággyal és egy kicsi saját fürdőszobával. Kaptunk kulcsot a házhoz és a lakáshoz, szabályok nincsenek, legyünk üdvözölve Rómában.

As we arrived to Rome with the plane, we caught a bus to Roma Termini and took the famous bus 75 to our apartment. We had some problems with the adress and google maps, but finally our smartphones helped us and we found our place to stay. The neighbourhood is peaceful, nice and beautiful, our hosts are friendly, they are a couple, and they gave us a small room with a double bed and our own bathroom. We had keys for the house and the apartment, there are no rules, and welcome to Rome!







Kerestük a lakást.
Searching for our apartment



Az éjjel nappal nyitva tartó virágos bódé.
The flower stall is open day and night.



Kevin és a ház ahol laktunk.
Kevin and the house where we used to stay.


Elevator.







Délután ötkor találkoztunk Lorenzoval a Szent Péter téren. Mi busszal mentünk oda és útközben megint megállapítottuk, hogy a város talán legmenőbb körzetében lakunk. Ha Budapesthez kéne hasonlítanom, akkor ez egyértelműen XII. kerület. A dombokon lakunk a Tevere folyó "eredeti Róma" oldalán.
Lorenzo többféle lehetőséget ajánlott fel, mi a belvárost választottuk, majd útnak is
indultunk. Átmentünk a Teverén és a kaland egészen új szintre emelkedett. Lorenzo megmutatott mindent amit a belvárosban látni lehet.

At 5 pm we met Lorenzo at the Saint Peter Square. Lorenzo gave us few opportunities to visit, we choose the city center, so we crossed the River Tevere and the trip just rose to the next level. We visited almost everything what you can visit in the old part of the city center. 



















The color of Roma.





























Pantheon








Chiesa di Sant' Ignazio di Loyola









Fontana di Trevi






Piazza di Spagna + Kevin










And the Oscars goes to...




Piazza del Popolo














Róma titka, senki sem tudja mi van a föld alatt.
The secret of Rome. Nobody knows what is under the ground.







Nem tudom leírni sem, hogy mennyi mindent mesélt, háttértörténeteket, titkos előzményeket, történelmet, legendákat és megmagyarázhatatlan csodákat.
Sétáltunk egy jó nagy kört aztán a vöröslámpás negyeden keresztül visszasétáltunk Róma kapujától egy népszerű térre, ahol egy kivételesen jó étteremben ettünk salátát. Korábban panaszkodtunk, hogy olyan mintha az olaszok csak pizzát és fagyit ennének, mert ezeken kívül nem láttunk más étkezési lehetőséget. Ezért Lorenzo megmutatta ezt a csodás helyet ahol én rukkolás salátát ettem garnélával és rákhússal. Lorenzo vendégszeretete olyan hatalmas, hogy meghívott minket erre a vacsorára, de cserébe meg kellett ígérnem, hogy ha eljön Poggiardoba, főzök neki valami magyar kaját.
A könnyű de bőséges vacsora után ittunk egy eszpresszót -este 10kor ahogy azt illik - és folytattuk a túrát.

I can not count, how many stories we heard from Lorenzo about the secret background of the historical happenings, legends and miracles of Rome. We walked a lot around the city, we visited the red light district, the Gates of Rome and as a dinner we ate a great salad. After the dinner we had a coffee of course at 10 pm it's normal, and countinued the tour.









Megjártuk a Rómánál is idősebb hidat, a zsidó negyedet, a művész negyedet, majd sétáltunk a Tevere partján, követtünk egy utcai zenész bandát, aztán ittunk egy sört egy olcsó, bukott művészek és egyetemisták számára fenntartott bárban.
Megnéztünk pár utcai művészt amiből megszámlálhatatlanul sok van mindenütt, aztán a Tevere partján búcsút vettünk egymástól és Kevinnel hazasétáltunk. A belváros közepétől pusztán 35 perc volt hazaérni, ráadásul egy biztonságos, békés környéken.


We visited the bridge which is older than Rome, the jewish district, the artist district and walked by the river Tevere. Then we followed a street music band in the Trastevere district, had a beer at a cheap local bar which is only for students and failed artists.
After we just walked home, it took only 35 mins, and it is a really safe district, so we enjoyed the trip.





























Ma repülővel, busszal és sétálva 547, 46 km-t tettünk meg.
Today we traveled 547,46 km by plane, bus and walking.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése