8.10.2015

#4 Roma - Kevin e Kamilla giro d'Italia

Reggel délben keltünk, a szokásos kávézóban reggeliztünk aztán megnéztük a Szent Péter teret esőben.

We woke up at midday, had a coffee and a breakfast in our cafeteria and went to visit Saint Peter Square in the rain.


















Átbuszoztunk a város másik oldalára és irányba vettük a Palatinot. Jegyet váltottunk, hála Istennek EU állampolgároknak féláron van a jegy, bár először a drágább jegyet próbálták meg ránk sózni, Kevin már előre tájékozódott az interneten a jegyárakról és ügyesen kiharcolta nekünk az olcsóbb jegyet, ami megilletett minket. A Palatino, egy öt órás túra volt, végtelen parkjaival és többezer éves épületkomplexumaival szinte feldolgozhatatlanul nagy vizuális és hisztorikus élményt nyújtott. Fantasztikus volt felfedezni minden apró részletét ennek a tökéletesen megtervezett városrésznek. Fürdők, szökőkutak, stadionok, színházak, étkezőhelységek, mindez óriási területen. Számomra szinte felfoghatatlan, hogy Krisztus előtt ezer évvel az emberek hogyan voltak képesek mindezt kitalálni, felépíteni és működtetni úgy, hogy még 2015-ben is van mit nézni és kutatni rajtuk. Lenyűgöző ahogy funkciók szerint a lehető leglogikusabban építették fel a városrészt, mely Róma hét dombja közül az egyiken a Collis Palatinus-on helyezkedik el. Végtelen, hatalmas és tiszteletet parancsoló ez a városrész. Ma nem is néztünk meg mást, mert ez testünket, lelkünket leterhelte egy egész napra és őszintén szólva még mindig a hatása alatt vagyunk egy kicsit.

WE took the bus to other side of the city and arrived to the Palatine. Thank God for EU citizens the price of the ticket is half price, even though first the man wanted to sell us a more expensive ticket, but Kevin has been well informed for ticket prices and skillfully fought us the cheaper ticket, which was entitled us.
The Palatino was a five-hour tour with its endless parks and thousands of years building complex for unexpected great visual and historical experience. It was fantastic to discover every detail of this perfectly planned neighborhoods. Baths, fountains, stadiums, theaters, dining rooms, this huge area. To me almost incomprehensible, that thousand years before Christ, how the people were able to figure it all out, construct and operate so, that even in 2015 it has something to research and look at them. Impressive features as possible, according to the most logically built part of the city, located on one of Rome's seven hills, called Collis Palatine. This part of the city is endless, powerful and imposing. Today we didn't even visited at anything else, because our bodies, our souls workload for a whole day and, to be honest, we are still a bit under its influence.























Volt a park közepén egy kis múzeum, ahol minden itt talált értéket kiállítottak.
There was a small museum in the middle of the park, where all values are exhibited here.




























Kitálás a Foro Romanora.
View of Foro Romano.













A Palatino túra végén megpillantottuk a tévesen Colosseonak nevezett amfiteátrumot és szórakoztunk egy kicsit.

At the end of the Palatino trip we saw the amphitheater, which is mistakenly called Colosseo and had a little fun with it.












A sok látnivaló után semmi másra nem vágytunk csak egy kis pizzára és tésztára. A Colosseo utcájában találtunk egy remek kis helyet és megvacsoráztunk.

After a lot of monuments we didn't desire anything other than a pizza and a little pasta. On the street of the Colosseo we found a great restaurant and had a dinner.




Kevin, pizza, Colosseo


Vacsora után sétáltunk egyet a Parco Del Colle Oppioban, ami Róma egyik legöregebb parkja.
After dinner, we walk in the Parco del Colle Oppio, which is one of Rome's oldest parks.










A séta a Trastevere kerületben folytatódott, ittunk egy sört a kedvenc bárunkban, aztán hazamentünk.

The walk continued in the Trastevere district, we drank a beer in our favorite bar, and then went home.























Negozio di fiori 0-24


Ma 54,3 km-t tettünk meg gyalog és busszal.
Today we had 54,3 km on foot and by bus.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése