6.01.2015

Hajnal. Nappal. Délután. Este. Éjszaka. Hajnal.

A fantasztikus kultúrprogram után Leccében elmentünk egy életmentő helyre, ahol az egész város minden szórakozó fiatalja összegyűlik hajnalban egy kis pizzára vagy egy kis rántott mozzarellára, hogy kibírják hazáig az utat. 
Mi is betértünk ide, és nagyon finomakat ettünk.




Aztán elmentünk tankolni bio üzemanyagot Luciano autójába, és a fiúk ittak egy espressot, amitől új erőre kaptak.
A nap már felkelt, kb fél 7 lehetett, amikor eljöttünk végül Leccéből, és végre hazaértünk. 
Balázs, Juli és én még kicsit nézelődtünk a tetőn, és megfigyeltük, hogy hogyan készülnek az emberek a választás napján Poggiardoban. Feste elezione. Az öreg nénik felkiabáltak hozzánk a tetőre, hogy "Feste?" mi meg mondtuk, hogy "Si, Buongiorno! Feste Elezione!". Ennek a néni nagyon örült és gratulált nekünk.

Délután 4-ig aludtunk, hiszen vasárnap volt, ráértünk. Elmentünk egy kényelmes sétára, itt Poggiardoban, ittunk egy kávét, nézelődtünk, fotózgattunk, ettünk egy kis kézműves fagyit, ittunk egy kólát, megnéztük az arborétumot. Mindenki nagyon szépen fel volt öltözve, az emberek elmentek templomba, aztán szavazni, és jól mgbeszéltek mindent az utcán, a parkokban, a kávézó előtt, a fagyizóban. Csak körbeülnek kis csapatokban és elmesélik egymásnak, hogy mi a helyzet. Gyönyörű.





























Aztán otthon megterveztük, hogy Balázs és Juli hogyan jutnak el a repülőtérre, aztán ettünk egy kis pestos pastat, és jött értünk Luciano.
Elvitt minket egy közeli városba, azt hiszem San Cassianoba egy nagyon klassz étterembe és megittunk egy üveggel a világ első roséjából, amit valaha kereskedelmi forgalomba hoztak. Ez 71 éve történt. Meg a Balázsék ettek egy pizzát. Én nem is értem, hogy tudnak ezek ennyit enni... De hát tésztából sose elég.
Aztán átmentünk Cursiba, egy bárba, ami nappal fagyizó, cukrázda és kávéház, este pedig nightclub. Ittunk egy üveg fehérbort, aminek édeskés gyümölcsíze volt, aztán hazajöttünk Poggiardoba.
A lakásunkban a konyhában még megittuk a salentoi Primitivo vörösbort, és elbeszélgettünk egy kicsit.
Kiderült, hogy Luciano készített egy rövidfilmet a szenegáli bevándorlókról, mert töltött ott egy kis időt, és megihlette a téma. Balázs is megmutatta neki a filmes projektjeit, és ismét nagyon egymásra találtak szakmailag. Közben kiderült, hogy ki nyert a Puglia választásokon, ez pedig a baloldal. Luciano szerint ez így nem rossz eredmény.

Közben reggel lett, és Balázséknak 6:50-kor indult a vonata Leccébe, szóval ők már nem is audtak. Én igen. 
Köszönöm ezt a csodálatos hétvégét Balázsnak, Julinak (aki a hajnali pizzázóban úgy kért majonézt, hogy ketchup bianco) és természetesen Lucianonak!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése