7.09.2015

Scorrano

Szerdán a piac bejárása után 10-kor megint találkoztunk a mentorunkkal, és együtt elmentünk a lakásunkba, hogy együtt körülnézzünk és felfedezzük a problémákat, vagy ahogy ő mondaná, lehetőségeket. Meglátjuk mi sül ki a dologból, mindenesetre sok tekintetben méltatlannak találta a "lehetőségeket", amik a házban uralkodnak.
A hely és a levegő kevés, a hűtő is kicsi, és csak egy fürdőszoba üzemel, de nem ez a legnagyobb gond. Sajnos nem egyszerű a török vendégekkel az együttélés, a fürdőhasználattól a takarításon át a konyhai viselkedéskultúráig. De talán idővel ez is fejlődik majd, a lényeg, hogy maradjunk rugalmasak és befogadóak.


Este nagy "feste" volt Scorranoban, és az olasz fiúk hívtak, hogy menjünk.
A török lakótársaink és a többi török kérdezték, hogy hova megyünk és hogy van-e hely még számukra a kocsiban, én pedig szokásos segítőkészségem végett kénytelen voltam szólni az olasz barátaimnak, hogy legyenek kedvesek több autóval jönni, mert a török lakótársak is szeretnének csatlakozni. Egyszóval használnom kellett őket arra, hogy a törököket furikázzák. Persze az olasz vendégszeretetbe ez simán belefér, de én borzasztóan éreztem magam emiatt. De attól még a fesztivál szép volt, bár számomra ellentmondásos. Világítanak és tüzijátékoznak, mintha túl sok lenne a pénz, de valójában fogalmam sincs, honnan van erre az egészre keretük, úgy, hogy alig termelnek valamit az oliván és a boron kívül. A helyi barátaimat is zavarja, hogy az ilyen fesztiválok azt mutatják a külvilág és a helyiek felé, hogy minden rendben van, valójában pedig egyáltalán nincs. De ez nem az én gondom, inkább csak bámészkodok és élvezem a hangulatot.


























































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése